Gestió del canvi

Ja ho va dir Heràclit fa més de 2.500 anys: “la realitat és contradictòria, variable, canviant”. I avui dia aquests canvis són cada cop més ràpids i freqüents.

Però no podem oblidar que cada cop que implantem una nova organització, una nova màquina o un nou procés, estem canviant el statu quo i forma part de la naturalesa humana resistir-se al canvi: tot canvi ens obliga a sortir de la zona de confort per anar cap a allò desconegut, ens genera incertesa, por, estrès. A més, cada persona és diferent i reaccionarà de forma diversa davant d’una mateixa situació.


Acompanyar el procés de canvi és el secret de l’èxit:

  • entendre el perquè de certs comportaments,
  • saber com actuar a cada moment per vèncer la resistència al canvi,
  • comunicar de manera efectiva
  • i donar el temps necessari per a l’adaptació òptima a la nova situació.

La bona notícia és que hi ha eines per poder esdevenir un gestor del canvi. Eines que són útils no només a l’entorn laboral sinó també al personal.

I aquestes eines poden ser un pas més en el camí de la millora contínua o un recorregut per si mateix.

Nosaltres us podem ajudar formant el vostre personal, de forma teòrica i pràctica, recreant situacions amb jocs de rol per analitzar-ne el comportament i veure com millorar-lo.

ObjectiuEines
Entendre el comportament humàABC /Funcionament del cervell humà / Corba d’adaptació al canvi / Model de difusió d’innovacions / Model PAN / Factors humans
Saber com actuarKCW / Pedagogia – Exigència – Autoritat
Comunicar de forma efectivaQuè – Com – Perquè? / Comunicació no violenta / Les 5 etapes de la comunicació