Agata Lafont

Vaig néixer a Barcelona l’any en què Queen publicava el seu primer disc i Agostini guanyava, amb MV Augusta, el 13è títol mundial.

Vaig estudiar enginyeria de telecomunicacions perquè per aquella època ja m’atreien els reptes i tenia fama de ser una de les carreres més difícils. Realment ho va ser!

Vaig començar la meva vida professional compaginant estudis universitaris amb treballs com a professora de cursos de xarxes i internet i, sens dubte, allò va condicionar el meu futur. El tracte directe amb la gent i viatjar m’agradaven massa per conformar-me amb feines “convencionals”. Tenia molt més clar el que no volia fer que el que sí, i així va ser com va començar la meva època d'”experimentació professional”. Vaig treballar a 8 empreses diferents en 4 anys, en àmbits molt diversos. Dels meus canvis constants vaig aprendre moltes coses, encara que potser la més important de totes és que m’agraden els canvis perquè impliquen un esforç d’adaptació a la nova situació però sobretot, comporten aprenentatge.

En arribar a la trentena, finalment vaig trobar la meva vocació en descobrir la filosofia i les eines de Lean Manufacturing. Em va fascinar el món industrial: era apassionant descobrir el procés de fabricació de coses tan diverses com un iogurt, un tap de suro o un tren, i encara més veure que aquests processos es podien millorar amb eines simples i principis tan lògics com, de vegades, inexistents.

Així que vaig començar aplicant Lean com a consultora externa, treballant tant per a grans grups com per a PIMES a països de diferent cultura. Vaig deixar descansar la meva maleta durant uns anys en els què vaig ocupar el lloc responsable Lean d’una fàbrica d’Alstom per reprendre la meva vida de rodamón des de la central francesa del grup, com a part de l’equip de suport per a les fàbriques de tot el món.

Passats els quaranta vaig decidir que era el moment de més canvis, de provar coses noves: era el moment d’arriscar i muntar una empresa. I així va ser com el 2015 va néixer Safety Lean Consulting, de la mà de dues persones amb moltes ganes de transmetre la seva passió.

Si vols més detalls, mira el meu CV a